Från svart hål till sol i sinne.

I onsdags vaknade jag och kollade min mobil, jag hade fått ett meddelande på “Min myndighetspost”. När jag hade loggat in och läst meddelandet från Skatteverket så sjönk jag ned i ett djupt och väldigt svart hål! De ville ha svar på en massa frågor och jag kände att: “Nu får jag ALDRIG min skattsedel”! Tänk vad tankens makt är stor och vad vi oftast fantiserar ihop sånt som inte alls är sant. Det känns dock väldigt verkligt just där och då.

Min sambo vaknade och jag fick välla ur mig alla mina fasor och rädslor till honom. Han den där lugna och trygga mannen som finns i mitt liv. Han sa inte direkt något alls utan lät mig bara ligga där och babbla på. Efter en stund så kände jag att jag har ju svaren på alla de där frågorna egentligen, så vad är problemet?! Jag skrev ut brevet från sängen (så bekvämt), via mobilen, Sedan bestämde jag mig för att ringa handläggaren på Skatteverket, så fort det gick. Då skulle jag kunna fråga det jag behövde veta, för att svara på frågorna på bästa sätt och få en personlig kontakt.

Sagt och gjort! Jag gick upp, utförde mina vanliga morgonrutiner och satte mig sedan vid köksbordet för att gå igenom frågorna. Jag skrev ned alla svaren för hand i ett block och sedan ringde jag. Det var en jättetrevlig kvinna som svarade och genast kändes allt så mycket lättare. Jag mejlade henne mina svar och en bilaga som vi hade kommit överens om. Efter detta var jag helt slut så jag tog en dusch och sedan fixade jag mig lite mat. När jag ätit upp, ja då gick jag faktiskt och sov i ett par timmar för att vakna upp till ett nytt meddelande. Nu var jag godkänd för F-skatt!

Tänk sådana ytterligheter man kan sväva mellan, känslomässigt, under en och samma dag. Nu ska tilläggas att jag även hade påhälsning av PMS, hormoner är inte att leka med alla gånger inte. Jag känner ändå att jag lyckades ta tag i mig själv och jobba framåt. Troligen mycket tack vare min utbildning till “Kognitiv Coach” samt att jag har arbetat hårt med mig själv som person under några års tid nu. Jag har lärt mig att vi har en massa negativa automatiska tankar som vi behöver bli medvetna om för att kunna konfrontera och jobba med. Tankar som leder till känslor som i sin tur leder till beteende. Är tankarna mindre bra, då blir känslorna därefter och vi kan börja att utveckla ett undvikande eller negativt beteende som skadar oss själva främst.

Nu är jag då äntligen registrerad egenföretagare hos Skatteverket! Dags då, att skaffa bankkonto och andra nödvändigheter som behövs för att på allvar kunna ta mig an uppdrag. Avtal för bankkonto skickades, via post, till mig igår. Idag ska jag ned på stan och klippa mig och även fixa ett mobilnummer till företaget. Sedan är det helg och då ska vi försöka färdigställa mitt kontor här hemma. Det går framåt, sakta men säkert och jag bara känner hur fint det kommer att bli när vi är färdiga. Ja, förresten, imorgon börjar ju “Mello” också! Jag älskar det och kommer sitta klistrad vid TV:n. Först ikväll är det “På Spåret”, inte att förglömma!

Jag önskar dig en fin dag och hoppas att du även kommer få en härlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Post

InstagramInstagram

Jag har nu skaffat en Instagram som jag kommer använda enbart till företaget. Jag har inte velat ha någon privat, tidigare, eftersom det redan tar upp nog med tid med