I dessa tider

Ja, vad ska man säga i dessa tider som är nu? Det är tufft och hårt för många och det lär ta ett tag till innan det lättar. Vi kommer förmodligen att få leva med detta på något vis, under en lång tid framöver. Covid19 är ett ord som nog ingen av oss någonsin hade velat stifta bekantskap med. Samtidigt så har det inneburit att vi har fått syn på saker som inte fungerar, i samhället, som kan göras bättre. Vi har fått lära oss att hålla digitala möten och vi får lära oss mycket om oss själva som människor. För en del har det kanske till och med varit en välsignelse med att slippa vara ute bland människor. I stället kan de sitta i lugn och ro med sin dator och hålla sina kontakter i den digitala världen.

Jag startade mitt företag i januari i år, sedan kom ”smällen”. Eftersom att jag, bland annat, sjunger på kyrkliga högtider och är Borgerlig Officiant så har det inte blivit några uppdrag där. Som coach har jag haft uppdrag och i somras gick det mycket bra att sitta på min altan när vi träffades. Jag har även kört coaching via zoom så den delen av företaget fungerar ju klart bättre. Dessutom har jag ju också haft välsignelsen med att få ”starta-eget-bidrag” och fick det även förlängt med 6 månader just på grund av Covid19. Jag har alltså inte än hunnit drabbas så illa av denna pandemi. Det är jag mycket tacksam över.

Det blir nästa år som blir upp till bevis hur det kommer att gå för mig. Tack och lov har jag FA-skatt. Det innebär att jag kan söka och ta anställning på kanske 50 %. På så vis kan jag klara mig ekonomiskt ändå, till jag får igång företaget bättre. Livet utmanar oss ständigt och det är upp till oss hur vi hanterar det. Jag ser ändå ljust på framtiden. ”This too shall pass!” Som Gandalf säger i ”Sagan om Ringen”.

Related Post