Om

********************************************************************************************************

Om Anna, vem är hon?
Anna

Vad finns att berätta om mig?

Jo, här har ni en kompetent och driven kvinna i sina bästa år som, efter en tuff långtidsarbetslöshet, startade eget företag. Det var dags för mig att skriva min egen historia, den om mig som en framgångsrik entreprenör med hjärtat på rätta stället!

Mitt yrkesliv

Mitt yrkesverksamma liv har två klara gemensamma nämnare – människor och service. Via yrken som vårdbiträde vid äldreboende, vårdare på LSS-boende och behandlingsassistent vid ett boende för ensamkommande flyktingbarn så har jag vårdat och tagit hand om människor. I jobb som smakprovsdemonstratris och lokalvårdare, har jag utvecklat mitt sinne för service och bemötande gentemot andra människor. Under ett par år som kontorist, sekreterare, receptionist och allt-i-allo så utökades mina kunskaper både inom service och bemötande av olika sorters människor. Med yrkeserfarenheter inom flera områden samt även erfarenhet av långtidsarbetslöshet så känner jag att det har gett mig en stor förståelse för olika faser i livet och hur det kan påverka t.ex. självkänsla och självförtroende.

Min utbildning

Eftersom jag alltid har varit intresserad av människor och samhället så är nog min tvååriga högskoleexamen inom det beteendevetenskapliga området, föga förvånande. Sedan, under min tid som långtidsarbetslös så har jag haft förmånen att få gå två fina arbetsmarknadsutbildningar. De har gett mig papper på att jag är kock samt lärar- och elevassistent. För mig har det varit viktigt att alltid ha något att göra för att inte sitta hemma och bli mer mentalt påverkad av just arbetslösheten. Det har också varit mycket viktigt för mig att utvecklas och som ett led i det så har jag gått tre olika kortare utbildningar, inom självutveckling och coachning, varav en har gett mig diplom som ”Kognitiv coach”.

Hösten 2019, när jag hade bestämt mig för att starta företaget, gick jag en utbildning till borgerlig officiant. Den var mycket givande och jag fick två fina helger i Göteborg med mycket trevliga människor. Även via min utbildning så har jag fått många olika kunskaper och träffat väldigt många olika människor. Jag älskar att lära mig nya saker och det kommer nog aldrig att ändras.

Lite om mitt privatliv och mina tankar

Att förlora min mamma som sextonåring har satt djupa spår. Det var först för cirka 15 år sedan som jag klarade av att börja jobba med min sorg på riktigt. Jag har hög förståelse för att händelser i våra liv kan påverka oss svårt och att det kan ta lång tid att få ordning på. Min erfarenhet är, trots allt, att om vi vågar möta det som är jobbigt och inte skjuta undan det – då kommer vi att må bättre efteråt. Eftersom jag även har motsatt erfarenhet, om vad som händer när man förtränger och stänger in känslor, så känner jag att jag har belägg för det jag skriver.

Våra tankar skapar känslor som skapar handlingar och beteenden. Det är något som jag lärt mig av livet och fått klarhet i efter mina olika utbildningar och mitt arbete med mig själv. Det har alltid varit viktigt för mig att ta mig framåt och utvecklas samt må bättre. Under åren som gått har jag varit till en kurator i omgångar, eftersom jag haft bitvis problem med depression. Dock är det först de senaste tre till fyra åren som varit de mest givande. Det är då som jag har kommit underfund med en del klargörande pusselbitar, detta mycket tack vare min utbildning till kognitiv coach och de redskap jag fått med mig där.

Nu är jag redo att sprida mina vingar och flyga ut i världen för att ge tillbaka! Min drivkraft och mitt varför är att hjälpa människor att må bättre med sig själva och att lysa upp världen lite för så många som möjligt. Jag hoppas att få hjälpa många med min coachning, så de förverkligar drömmar och planer, eller vad det nu må vara som de vill göra med sina liv. Jag hoppas också på att få hjälpa många med en fin borgerlig ceremoni, när någon när och kär ska begravas eller när ett barn ska välkomnas/namnges. Att få förgylla så många högtider som möjligt, med min sång, är även det en förhoppning jag har.

Fem fakta om mig:

Djurägare, har två katter.

Målar tavlor ibland, när andan faller på.

Sjunger gärna karaoke.

Nördigt förtjust i näringslära.

Glaset är halvfullt, inte halvtomt.

Tack för att du har tagit dig tid att läsa detta! Varmt välkommen att höra av dig om du behöver någon av mina tjänster nu eller i framtiden.

//Anna, ägare och grundare av ”Annas Coaching och Högtider”.